Aplicarea cu ulei la nivelul părului este un tratament care necesită un pas simplu: aplicarea unui ulei care se potriveşte porozităţii părului dumneavoastră.

Aplicarea cu ulei la nivelul părului este o procedură foarte populară în ţările din Orient. Tratamentul este oferit în orice salon de coafură cu reputaţie.

Puteţi efectua tratamentul cu ulei fără ajutor, ceea ce este, cu siguranţă, o variantă mult mai confortabilă. Procedura este extrem de simplă şi poate deveni un ritual de înfrumuseţare, precum şi o formă de relaxare după o zi sau o săptămână aglomerată.

Aplicarea uleiului la nivelul părului poate fi efectuată în câeva moduri. În general, există o singură regulă simplă: că cât menţineţi uleiul mai mult timp în păr, cu atât efectele sunt mai eficiente. Dacă părul dumneavoastră este foarte stresat şi vă confruntaţi cu probleme precum căderea părului, nu evitaţi să aplicaţi uleiul şi la nivelul scalpului. Masajul scalpului în timpul aplicării uleiului va aduce efecte benefice podoabei capilare. Pe de altă parte, dacă urmăriţi doar să hrăniţi părul, să-l protejaţi împotriva factorilor nocivi, să îngrijiţi cuticulele, să oferiţi un nivel adecvat de hidratare, vitalitate şi strălucire – puteţi opta pentru alte metode de aplicare a uleiului (există, de asemenea, câteva metode care nu necesiă aplicarea la nivelul scalpului).

Vă prezentăm aici topul metodelor de aplicare a uleiului la nivelul părului:

 1. Aplicarea uleiului peste noapte – aplicaţi uleiul pe părul uscat sau umed, masaţi la nivelul părului şi scalpului, lăsaţi să acţioneze peste noapte. Spălaţi uleiul în cursul dimineţii cu un şampon delicat.
 2. Aplicarea uleiului timp de câteva ore – o versiune mai scurtă decât aplicarea uleiului peste noapte. Diferenţa constă în timpul de menţinere a uleiului la nivelul părului. În funcţie de cât timp aveţi la dispoziţie, poate dura 30 de minute, o oră, două ore… Reţineţi să spălaţi întodeauna părul după procedură.
 3. Aplicarea uleiului cu un balsam – adăugaţi câteva picături de ulei în balsamul de păr şi aplicaţi amestecul în păr.
 4. Aplicarea uleiului după spălare – aplicaţi uleiul de la jumătatea lungimii părului înspre vârfuri şi lăsaţi-l să acţioneze. Facilitează stilizarea şi protejează împotriva căldurii generate în timpul uscării cu foehnul.
 5. Aplicarea uleiului pe părul uscat – aplicaţi uleiul pe părul uscat (de asemenea, de la jumătatea lungimii înspre vârfuri; sau doar la nivelul vârfurilor). Nu clătiţi uleiul. Lăsaţi-l să acţioneze pentru a intensifica strălucirea părului, ca un produs de înfrumuseţare.
 6. Aplicarea uleiului ca spray – o formă foarte delicată de hrănire a părului. Amestecaţi uleiul cu apă sau infuzie de plante; turnaţi amestecul într-un recipient cu pulverizator. Pulverizaţi la nivelul părului oricând doriţi; chiar şi de câteva ori pe zi.

Care sunt beneficiile aplicării uleiului în păr?

Procedura de aplicare a uleiurilor la nivelul părului este mai eficientă decât măştile şi balsamurile disponibile pe scară largă în farmacii. Nu există un alt produs care să ofere părului astfel de efecte reparatorii profunde. Dacă alegeţi un ulei care se potriveşte porozităţii părului dumneavoastră, acesta poate face minuni, eliminând toate problemele cu care vă confruntaţi. Tratamentele regulate cu ulei pot:

 • scoate în evidenţă culoarea naturală a părului
 • preveni căderea părului
 • preveni pierderea densităţii
 • hidrata părul
 • încetini procesul de îmbătrânire
 • încetini procesul de încărunţire
 • contribui la o creştere mai rapidă a părului
 • întări părul
 • împiedica apariţia aspectul fragil şi proteja vârfurile părului împotriva deteriorării
 • controla procesele de la nivelul scalpului
 • facilita funcţiile bulbilor de păr
 • preveni îngrăşarea părului
 • stopa deshidratarea scalpului
 • proteja împotriva stilizării termice
 • asigura un aspect frumos, plin de fineţe

Aplicarea uleiului la nivelul părului trebuie efectuată cel puţin o dată pe săptămână. O idee bună este să aplicăm uleiul şi la nivelul scalpului.

Uleiul de păr este un produs multifuncţional şi versatil. Acesta poate înlocui cu succes numeroase produse cosmetice. Multe femei care au încercat uleiurile de păr le utilizează atât pentru tratamentul părului, cât şi al scalpului şi, de asemenea, ca un produs de stilizare pentru îngrijirea zilnică, ca balsam de păr, ser pentru îngrijirea vârfurilor şi produs de intesificare a strălucirii. O varietate de cosmetice într-un singur produs? Uleiul de păr!

Mult succes în aplicarea uleiurilor de păr!